Sistem inteligent de incalzire electrica cu un consum mediu de numai 10W/mp

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

Pardoseala calda si comfortabila PLEN reprezinta un sistem auxiliar pentru incalzire confortabila, daca exista un sistem de incalzire de baza.

 

Menirea de baza a pardoselii calde PLEN  o reprezinta incalzirea auxiliara/complementara comfortabila pentru case, apartamente, vile, birouri.

 

Folosirea pardoselii calde PLEN in calitate de sistem de incalzire confortabila are urmatoarele avantaje in comparatie cu alte siteme existente de pardoseala calda:

 

Confort: pardoseala calda PLEN creeaza un regim ideal de temperatura in zonele vitale pentru om.

Consumul energetic scazut:  In functie de acoperire consumul atinge intre 70 si 120 Wt/ora pe mp al suprafetei incalzite.

Ecologic: Sistemul de incalzire nu consuma oxigen, umiditatea in incapere ramane naturala. Sistemul este sigur si silentios.

Durata mare de viata: Termenul de garantie este de 10 ani de la data vanzarii.

Siguranta antiincendiara.

Incalzire uniforma.

Pret accesibil

Sistemul de incalzire „pardoseala calda” se amplaseaza fara luare in consideratie pozitionarea mobilei si a altor obiecte ale interierului pentru ca acestea nu se pot supraincalzi.

 

Principiul functionarii sistemului PLEN „Pardoseala calda”

  1. Dupa conectarea elementelor PLEN la energie electrica, temperatura suprafetei incalzitorului atinge valoarea dorita in cateva minute.
  2. Fluxul de caldura de la elementele sistemului prin contact direct se transmite suprafetei pardoselii si aceasta se incalzeste.
  3. La atingerea temperaturii stabilite, sistemul se deconecteaza si suprafata pardoselii continua transferul caldurii acumulate.
  4. In momentul in care temperatura suprafetei pardoselii incepe sa scada, sistemul porneste din nou si incepe un alt ciclu de incalzire.

Caracteristicile tehnice ale produsului:

 

Grosimea: mai mica de 1mm

Frecventa: 50 Hz

Masa  - aproximativ 500g/1mp

Tensiunea– 220 V

Capacitatea maxima– 150 Wt/mp

 

Folia incalzitorului este flexibila si poate fi transportata in suluri cu diametru interior de 8-10cm.

 

Instructiuni de exploatare a sistemului de incalzire PLEN

 

Pornirea sistemului de incalzire se va efectua preferabil in sezonul cald, de exemplu toamna pana la venirea inghetului. Aceasta va sigura „intrarea” lenta si comfortabila in sezonul de incalzire si va ajuta sa evitati consumul exagerat de energie electrica pentru incalzirea cladirii inghetate.

Inainte de punerea in functiune, porniti intrerupatoarele automate din panoul electric care vor asigura deconectarea sistemului in cazul scurtcircuitului.

Selectati temperatura +26oC cu ajutorul termostatului in fiecare camera.

La atingerea temperaturii selectate pe termostat,  sistemul se deconecteaza si nu porneste pana nu scade temperatura cu 1oC sub nivelul selectat.

Nu deschideti geamul daca va este cald, pur si simplu alegeti o valoare mai mica pe termostat. Sistemul va mentine temperatura in incapere cu o precizie de 1oC.

Timpul de functionare al sistemului si consumul energetic depinde de temperatura aerului de afara si de calitatea termoizolarii obiectului incalzit.